Mi ez a térkép, és mire jó?

Minden gyertyagyújtásnál megpróbáljuk meghatározni az Ön tartózkodási helyét, hogy a gyertyagyújtók térképén megjeleníthessük. Ezt a helyet jelzi a jobboldali kis térképen a ikon. A tartózkodási helyének megállapítása technikai okokból nem mindig pontos. Amennyiben a rendszer helytelenül állapította meg pozícióját, lehetősége van módosítani azon.

Hogyan működik?

Gyertyagyújtáskor mindenki rendelkezik egy egyedi címmel (IP cím). Ezek többségéhez társítható egy közelítő térbeli pozíció. Ez a módszer nem túl megbízható, főleg az egyre inkább terjedő mobil eszközöknek köszönhetően. Bizonyos böngészők azonban képesek pontosabban meghatározni az Ön tartózkodási helyét, és ezt elküldeni az oldalunk számára, amennyiben Ön ezt engedélyezi. Fontos, hogy ha nem ad engedélyt böngészőjének, úgy csak IP címe alapján tudjuk meghatározni a helyzetét, ami eléggé bizonytalan módszer!
Jelenleg a Firefox és Chrome böngészők tartalmaznak ilyen funkciókat. Tesztjeink alapján e kettőből is a Chrome helymeghatározása a pontosabb.
Amennyiben az Ön helyzetét mégsem tudja a rendszer helyesen megállapítani, lehetősége van a térképen a megfelelő helyre kattintással módosítani azt. Sőt! A ikonra kattintva el is mentheti pozícióját, hogy később egyszerűbb legyen visszaállítania.

A ikonra kattintva részletes magyarázatokat, segítségeket olvashat.